marți, 12 ianuarie 2010

NU AVEM ETNIE , AVEM COPILARIE



 Este genericul sub care, joi, 21.02.2008 la Şcoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din oraşul Buhuşi a derulat un proiect de parteneriat cu Şcoala cu cls. I-VIII din satul Buda comuna Blăgeşti înscris în cadrul concursului naţional “Democraţie si toleranţă”.De la coordonatoarele proiectului doamnele profesoare Maria Puşcalău si Tinca Vârlan am aflat că acesta işi propune desfaşurarea unui program de educaţie civică şi a unor activităţi prin care să se realizeze desfiinţarea barierelor dintre copiii români şi cei de etnie rromă.De asemenea ,proiectul urmăreşte cunoaşterea de către copii a drepturilor consfiinţite in Declaraţia drepturilor copilului,a normelor de comportare în societate,promovarea unei atitudini corecte si tolerante faţă de cei din jur,dezvoltarea posibilităţilor de comunicare şi de lucru in echipă.
 Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din elevii clasei a VII-a A de la Şcoala “Mihai
Eminescu” din Buhuşi şi un grup de 25 de elevi de etnie rromă de la Şcoala Buda-Blăgesti.
 În cadrul activităţii de debut al proiectului copiii buhuşeni in calitate de gazdă a organizat o primă întâlnire deosebit de frumoasă cu colegii lor rromi.Primiţi cu flori,mărţişoare şi dulciuri,copiii din Buda au vizionat mai întâi un program artistic pregătit de patru inimoase învăţatoare (Şerban Nechita Violeta,Anghelina Aurora, Rachieru Minodora si Trofin Maria) şi de elevi ai claselor a II-a B, a IV-a A,B,C şi a VIII-a C. După program,copiii din grupul ţintă au făcut cunoştinţă au schimbat impresii şi au manifestat dorinţa de a se reîntâlni cât mai repede.
 Următoarea activitate se va desfăşura în luna martie la Şcoala Buda-Blăgeşti, copiilor promiţându-li-se activităţi tot mai atractive.
 Urăm proiectului,doamnelor profesoare şi nu în ultimul rând copiilor,mult succes!
 Prof.Varlan Tinca
 Zgheran Aurel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu